Sällskapet Livbojen tackar för sig

Så har vi haft vårt sista möte i Sällskapet Livbojen.

Styrelsen för Sällskapet Livbojen Göteborg överlämnade den 7 november 2022 för sista gången en gåvocheck, i år 85 000 kr, till SSRS vd Cia Sjöstedt. Hon anförtroddes även fotot av Sällskapets höga beskyddarinna Hennes Majestät Drottning Silvia.

Strax därefter samlades 32 medlemmar i Sällskapet Livbojen för en avskedslunch på Långedrag Värdshus. Där beslutades att Livbojens Dag den 7 november skall firas även nästa år för att minnas och hedra ”Livbojar” som arbetat för verksamhetens mål från den 7 november 1911 till och med den 7 november 2022

Våra 111 år som stödorganisation avslutas, men många fina minnen kan vi se tillbaka på. Basarer med massor av hembakat. Modevisningar, lotterier på båtmässan i Göteborg och på Marstrand. Utflykter i skärgården och studiebesök till allt från SVT till residenset. Hela tiden med målet att samla in så mycket som möjligt till SSRS.

Vi som vill fortsätta att stödja SSRS kan göra det direkt till SSRS bankgiro 900-5000. Den som vill forska i Göteborgs kvinno- och sjöfartshistoria kan söka på Föreningsarkivet, dit vi kommer att lämna vårt arkiv.

Vi tackar alla sponsorer och medlemmar som gjort vårt arbete möjligt!

F.d. Styrelsen för Sällskapet Livbojen Göteborg